Thermisch Comfort

logo

Het doel van een klimaatinstallatie is het creëren en handhaven van het gewenste thermisch comfort. Medewerkers kunnen hierdoor optimaal presteren bij een zo laag mogelijk energiegebruik en een minimaal aantal klachten. Om dit te kunnen realiseren is het noodzakelijk om te beschikken over expertkennis op het gebied van thermisch comfort. Samen met zusterdivisie Barcol-Air heeft HC RT deze kennis de afgelopen jaren opgebouwd.

Climate Room
In de Climate Room van HC Groep in Purmerend zijn de afgelopen tientallen jaren honderden full scale thermischcomforttesten
uitgevoerd. Hierbij is door de juiste combinatie van luchtverdeelapparatuur, klimaatplafondsystemen en applicatiespecifieke regelapparatuur en –software voor elk mogelijke toepassing een oplossing gerealiseerd die aan alle thermischcomfortnormen en -eisen voldoet.

Applicatiespecifiek
Voor Constant Volume- (CAV), Variabel Volume- (VAV), Variabel Inductie Volume- (VAV-I), klimaatplafond-, plafond-inductie- en ventilatorconvector-systemen alsmede Air-Trac verdiepingsregelingen heeft HC RT applicatiespecifieke naregelingen in het programma. Daarbij is voor elke toepassing specifieke software ontwikkeld.

Stekkerklaar
In de eigen assemblage van Barcol-Air worden luchttechnische producten samengebouwd met HC RT naregelingen. De naregelingen worden bedraad, voorzien van unitspecifieke applicatiesoftware, geadresseerd, uniek gemarkeerd en getest. De complete units zijn daarna bedrijfsgereed en worden als stekkerklaar product op de bouwplaats afgeleverd voor montage.

Samen de mogelijkheden bespreken?
Contact opnemen