Duurzaamheid

logo

Duurzaamheid, en dan met name de technische integratie in de praktijk, heeft altijd hoog in het vaandel gestaan binnen de bedrijven van HC Groep. Actieve participatie met marktinitiatieven en aansluiting bij door de markt geaccepteerde methoden en systemen staan hierbij centraal.

Dutch Green Building Council
Enkele bedrijven binnen HC Groep waren als één van de eerste leden aangesloten bij de Dutch Green Building Council. HC RT heeft vanaf het begin gebouwautomatisering verzorgd in BREEAM-gecertificeerde projecten, waaronder project The Edge in Amsterdam, het gebouw met de hoogste BREEAM-score in de wereld (98,36% - 5 sterren). Medewerkers van HC RT zijn BREEAM-gecertificeerde specialisten die opdrachtgevers helpen bij het behalen van de benodigde BREEAM-punten. Daarnaast verzorgt HC RT workshops op terugkomdagen van specialisten.

BREEAM in de praktijk
De BREEAM-methodiek bestaat uit in totaal 9 categorieën. Gebouwautomatisering speelt met name een rol in de categorie Management op het gebied van prestatie-borging, in de categorie Gezondheid op het gebied van onder meer thermisch comfort en temperatuurregeling en in de categorie Energie op het gebied van energiemeting en -management. HC RT heeft een zeer brede praktijkervaring in het behalen van alle vooraf geïdentificeerde credits, onder meer bij de volgende projecten: 

  • Nieuwbouw HQ AKZO- Amsterdam (4 sterren)
  • Nieuwbouw Stibbe – Amsterdam (3 sterren)
  • Gershwin – Amsterdam (4 sterren)
  • ENEXIS – Venlo & Maastricht (4 sterren)
  • ExtraVerde – Den Haag (4 sterren)
  • Schneider Electric – Hoofddorp (4 sterren)
  • Oranjewoud – Oosterhout (3 sterren)

De gehele BREEAM-methodiek - en specifiek MAN 1 (prestatieborging) - maakt onderdeel uit van het kwaliteitssysteem van de uitvoeringsorganisatie van HC RT. Hierdoor is het zekerstellen van deze specifieke BREEAM-punten gewaarborgd.

Samen de mogelijkheden bespreken?
Contact opnemen