Mapiq
HC RT is partner van Mapiq op het gebied van Smart Building technologie, infrastructuur & oplossingen. De samenwerking is gestart met de ontwikkeling van het Smart Building platform voor kantoorgebouw The Edge te Amsterdam, het slimste gebouw ter wereld.

De mens bepaalt de grens
Bij Mapiq draait het om de connectie tussen mens en gebouw. Onder het motto “Unleash the potential” maakt het bedrijf gebouwen echt slimmer. Er wordt gehandeld vanuit de volgende gedachte:

 “Gebouwen. Ze zijn minder flexibel dan mensen. Althans: dat dachten we. De wereld verandert. Sterker nog: met Mapiq worden de rollen omgedraaid. Nog even en dan is het niet meer de kantoorruimte, maar juist de mens die bepaalt waar de grenzen van de flexibiliteit liggen. Zo ontstaat er ruimte waar je gewoontes in stand kunt houden, maar toch meer flexibel kunt zijn.

Met onze technologie krijgt het abstracte begrip smart building een steeds concretere invulling. Pop-ups die je vertellen waar je favoriete collega zit, thuis even kijken of er een vergaderplek vrij is of je parkeerplek uitlenen als je op vakantie gaat… Mapiq biedt ongekende mogelijkheden.

Mapiq creëert exact de plek met de mogelijkheden die een individu op een bepaald moment nodig heeft. De gebruiker van een ruimte kan dus precies zo flexibel zijn als die persoon op een bepaald moment wil. En het gebouw? Dat past zich daar moeiteloos op aan. Steeds meer zal het kantoorgebouw zich om de mens heen vormen. De ruimte waar we zijn, neemt de kleur en vorm aan die op dat moment het beste bij ons past. En zo halen medewerkers echt het beste uit een gebouw!”

Samenwerking
Het samenwerkingsverband van Mapiq en HC RT heeft geleid tot een naadloze integratie tussen het hardware platform van HC RT en het software platform van Mapiq, hetgeen leidt tot dé ultieme gebruikerservaring.

Bezoek de website van Mapiq voor aanvullende bedrijfsinformatie.