The Barber Colman Company

HC RT is in 1934 gestart met (toen nog volledige nieuwe) temperatuurregelingen voor klimaatoplossingen in de gebouwde omgeving van The Barber Colman Company uit Rockford Illinois USA.

The Barber Colman Company is opgericht in 1894 en produceerde eerst 'mechanische automatisering' voor textielmachines. Zij waren hierin zeer succesvol en verkochten hun producten al snel wereldwijd. 

Met de uitvinding van mechanische koeling werd het mogelijk om fabrieken en kantoren te koelen, deze nieuwe techniek moest ook 'geregeld' worden. Hiervoor richtte The Barber Colman Company in 1926 de Electrical Apparatus Division op. De engineering laboratoria van deze divisie ontwikkelden, testten en bereidden de fabricage voor van de allereerste 'Temperature Control Equipment' voor 'Heating, Ventilation and Air Conditioning equipment' oftewel HVAC.

Na generaties van pneumatische en analoge regelapparatuur levert HC RT nu de achtste generatie regeltechnische systemen die zijn oorsprong heeft in de engineering laboratoria van The Barber Colman Company.

Tijdlijn ontwikkeling regelapparatuur

We helpen u graag verder!

Op zoek naar meer informatie?

Wilt u meer weten over onze regeltechnische of Smart Building oplossingen? Neem vrijblijvend contact met ons op!