NL

Climate Room en Solutions Center

De vestiging van SIG Air Handling Nederland in Purmerend beschikt al meer dan 30 jaar over een eigen klimaatkamer (Climate Room) voor het uitvoeren van full-scale thermische comforttesten. Hiervoor wordt een representatief deel van een gebouw schaal 1:1 nagebouwd inclusief plafond- en geveldetails (voorzien van glas). Vervolgens wordt de praktijksituatie voor externe en interne belasting wetenschappelijk gesimuleerd. In deze genormeerde omgeving wordt het thermisch comfort getest, waardoor onomstotelijk wordt vastgesteld of de betreffende situatie aan alle gestelde normen en eisen voldoet. 

Regeltechniek
De laatste jaren worden deze thermisch comforttests steeds vaker gecombineerd met het testen van een regeltechnische oplossing. Een bekend voorbeeld hiervan is de full-scale test van luchtverdeeltechniek (Barcol-Air), klimaatplafond (HC KP) en regeltechniek (HC RT) voor het project The Edge.

Om klanten goed te kunnen informeren over onze regeltechnische oplossingen is er in het pand van in Purmerend tevens een Solutions Center ingericht. In het Solutions Center worden alle product-, systeem- en integratie-oplossingen van HC RT getest en gedemonstreerd. Daarnaast fungeert het Solutions Center ook als trainingscentrum.

Climate Room SIG Purmerend       

Testen en demonstreren
Het Solutions Center is uitgevoerd met een complete technische infrastructuur van zowel de Schneider Electric als de Delta Controls productlijnen. Verder is de ruimte uitgevoerd met alle voorkomende naregeloplossingen, inclusief waterzijdig naregelen en verschillende oplossingen voor energiemetingen. Tot slot worden in het Solution Center alle E-Solutions SaaS-oplossingen gedemonstreerd. Projectspecifieke oplossingen worden in het Solutions Center opgebouwd, getest en gedemonstreerd.

Training en opleiding

De technische infrastructuur gecombineerd met de uitgebreide presentatiemogelijkheden maken het Solutions Center een modern trainingscentrum waar zowel medewerkers van klanten als onze eigen medewerkers worden opgeleid.