Allianz Tower

Aan de Coolsingel 120 in Rotterdam staat een bekende zwarte toren. De 97 meter hoge toren met 21 verdiepingen is in 1991 in gebruik genomen door Robeco.

Allianz Tower

Plaats:
Rotterdam
Functie:
Kantoorgebouw
Soort bouw:
Renovatie
Oppervlakte:
19.000 M2
Architect:
Wim Quist
Aannemer:
Constructif
Adviseur:
Techniplan Adviseurs B.V.
Opdrachtgever:
Roodenburg Groep B.V.

De toren staat bekend als Robecotoren of Robeco huis. In 2016 heeft Robeco de toren verlaten en heeft zijn intrek genomen in gebouw First ook in Rotterdam.

Na een aantal jaren leegstand er met de Duitse verzekeraar Allianz een nieuwe huurder gevonden welke voorheen was gevestigd in de Coolse poort. Voor het zover is moet de toren nog wel aangepast worden aan de wensen van Allianz.

Met de nieuwe huurder heeft de toren ook een nieuwe naam gekregen namelijk Allianz Toren.

Allianz

In de keuze voor Coolsingel 120 was het kunnen bieden van een moderne en inspirerende omgeving voor de ruim 1000 medewerkers van doorslaggevende betekenis.

Klaar voor de toekomst

Sjoerd Laarberg, CEO Allianz Nederland: “De verhuizing symboliseert de transformatie die wij als organisatie zijn gestart. Allianz staat er goed voor, maar de wereld om ons heen en de wensen van onze klanten veranderen in een steeds sneller tempo. Willen wij een succesvolle speler blijven, dan moeten wij ons blijven aanpassen aan al deze veranderingen. Daarbij staat de samenwerking met onze business partners voorop. De Allianz Tower wordt helemaal aangepast aan onze wensen en biedt daar een uitstekende basis voor. Het wordt een future-proof werkomgeving vanwaar wij onze positie in de lokale markt nog verder kunnen gaan uitbouwen.”

Lange betrokkenheid HC Groep

Bij de nieuwbouw van de Robeco Toren zijn HC Groep bederijven HC RT en Barcol-Air nauw betrokken geweest. Barcol- Air met de levering van alle VAV-inductie units, Meet- en Regelstations, lucht- en brandkleppen en alle toevoer- en retourroosters.

HC RT met de levering, programmering en installatie van alle digitale VAV-regelaars en de regelaars voor de meet- en regelstations, alle regeltechniek voor de centrale klimaatinstallaties en een voor die tijd bijzonder modern gebouwbeheersysteem.

HC RT is altijd betrokken geweest bij het onderhouden en doen van aanpassingen aan de regeltechniek. In 2012 was het tijd voor het vervangen van alle regelapparatuur, zowel de naregelingen voor de VAV-units als de Meet- en Regelstations als alle regelapparatuur voor de centrale installaties en het gebouwbeheersysteem werden weer helemaal up to date gebracht.

Als extra functionaliteit werden er ook verlichting schakel modules en aanwezigheid sensoren geïnstalleerd. Hiermee werd de verlichting in en uitgeschakeld op basis van aanwezigheid in de ruimte. De intelligentie voor de verlichting schakelmodules wordt geleverd door de nieuwe VAV-regelaars, die ook gelijk de branduren van de verlichtingsarmaturen registreerde en automatisch een alarm naar de facilitaire dienst stuurde wanneer het einde van de levensduur in zicht kwam.  Voor die tijd een nieuw en vooruitstrevend concept.

Door de volledige backward comptabiliteit van de oude en nieuwe regeltechnische producten is de volledige verbouwing uitgevoerd terwijl het gebouw gewoon in gebruik was zonder merkbare onderbrekingen van de klimaatinstallatie voor de gebruikers.

Installaties weer helemaal up to date

Bij de verbouwing van de toren voor Allianz heeft HC RT alle technische wijzigingen als gevolg van verbouwingen en nieuwe indelingen gerealiseerd, te weten:

  • Vervangen managementlaag naar Schneider Electric EcoStruxure
  • Vervangen GBS server inclusief patch kast IP netwerk
  • Vervangen van alle schakelmateriaal, interventiemodulen & kWh meters regelkasten
  • Opnieuw in bedrijf stellen van alle primaire installaties
  • Vervangen complete koelinstallatie gebouwkoeling
  • Verzorgen van besturing ICT Koeling huurder
  • Vervangen van oude BACnet ms/tp netwerk naregelingen
  • Opnieuw in bedrijf stellen van alle MRS & VAV incl. extra inbouwpakket huurder

Met al deze aanpassingen en vernieuwingen is de Allianz Tower weer helemaal technisch up to date en draagt substantieel bij aan de verduurzaming van het gebouw aan het stimuleren van het welzijn van de gebruikers.

Meer projecten

Spark | Amsterdam

Project SPARK is het eerste Smart Building gebouw dat HC RT heeft opgeleverd. Bij deze transformatie waren meerdere b...

Kantoorgebouw Helix

Het nieuwe kantoorgebouw Helix, een ontwikkeling van gebiedsontwikk...

We helpen u graag verder!

Op zoek naar meer informatie?

Wilt u meer weten over onze regeltechnische of Smart Building oplossingen? Neem vrijblijvend contact met ons op!