Spark | Amsterdam

Project SPARK is het eerste Smart Building gebouw dat HC RT heeft opgeleverd. Bij deze transformatie waren meerdere bedrijven van HC Groep betrokken. Het resultaat is een kantoorgebouw dat voldoet aan de zuinigste categorie A.

Spark | Amsterdam

Projectintroductie

Ideaal gelegen in een van de belangrijkste zakenwijken van Amsterdam staat SPARK - het eerste Smart Building gebouw dat HC RT in samenwerking OVG (nu EDGE Technologies) heeft opgeleverd. Het kantoorgebouw staat ook wel bekend als Busitel II, het voormalig hoofdkantoor van Deloitte dat naar The Edge verhuisd is. OVG heeft het gebouw gekocht in 2014 en heeft het getransformeerd tot één van de meest vooruitstrevende kantoorgebouwen in Nederland. 

Het pand is door OVG gerenoveerd om tegemoet te komen aan de eisen van een moderne werkomgeving. Naast de gevel, de entree en het interieur, is ook de klimaatinstallatie verbeterd om het energiegebruik efficiënter te maken. Het energielabel van het kantoorgebouw is na deze transformatie van categorie G naar de zuinigste categorie A gegaan. Verschillende bedrijven van HC Groep zijn bij dit renovatieproject betrokken geweest: HC RT, Barcol-Air en HC KP. 

Leveromvang

Aan dit project hebben verschillende bedrijven van HC Groep een bijdrage geleverd. Zo heeft HC KP hybride klimaatplafonds geleverd, voorzien van roosters van Barcol-Air; de regeling van deze klimaateilanden is verzorgd door HC RT. Uitgangspunt hierbij was het feit dat de toegepaste techniek "gezien mocht worden en niet weggestopt moest worden in een kast": zichtwerk dus. 

HC RT heeft daarnaast de primaire installaties volledig onderhanden genomen, denk hierbij aan alle installatie-onderdelen, zoals de luchtbehandelingskast, koeling en verwarming. In het project zijn nieuwe oplossingen aangebracht waaronder sensoren en beacons waarmee temperatuur, CO2, vocht en aanwezigheid gemeten kunnen worden en tevens de verlichting kan worden geregeld. Deze Bluetooth sensoren zijn geïntegreerd in de gemonteerde klimaatplafonds. HC RT heeft, naast de bekabeling van deze sensoren, een softwarematige koppeling met deze sensoren gerealiseerd om de benodigde gegevens in het gebouwbeheersysteem (GBS) te presenteren. Deze koppeling is tot stand gekomen door het aanbrengen van een IP backbone.

Meer projecten

langerhuize

KPMG Langerhuize | Amstelveen

Voor dit fraaie project heeft HC RT de volledige gebouwautomatisering geleverd en geïnstalleerd inclusief applicaties...

atrium hcgr01

Atrium | Amsterdam

Al sinds de jaren '80 is HC RT betrokken bij het multi-tennant gebo...

We helpen u graag verder!

Op zoek naar meer informatie?

Wilt u meer weten over onze regeltechnische of Smart Building oplossingen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

contact