Maatschappelijk verantwoord ondernemen

HC RT zet zich in voor een duurzame wereld, onder andere door deel te nemen aan een CO2-reductieprogramma en het structureel ondersteunen van Stichting HomePlan. Lees hier waarom HC RT maatschappelijk verantwoord onderneemt en welke acties we uitvoeren om ons in te zetten voor een duurzame wereld.  

Duurzaam ondernemen

Als onderdeel van HC Groep erkennen we de noodzaak van duurzaam ondernemen. Een duurzame bedrijfsvoering kan uitsluitend worden bereikt wanneer de drie aspecten van duurzaamheid, People (mensen), Planet (milieu) en Profit (waarde) in de juiste balans worden ingevuld en gerespecteerd.

We onderzoeken binnen HC Groep de mogelijkheden om onze bedrijfsvoering, producten, activiteiten en samenwerking met leveranciers en onderaannemers op een duurzame manier in te richten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is verankerd in onze strategie en beleid.

Duurzaamheidsverklaring HC Groep

Corporate Responsibility

HC Groep erkent haar corporate responsibilities jegens de aandeelhouders, medewerkers, klanten en leveranciers en zet zich in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Partner van stichting HomePlan

Sinds medio 2013 is HC Groep duurzaam partner van stichting HomePlan, waardoor wij de projecten van HomePlan structureel ondersteunen.

Wat is HomePlan?
HomePlan zet zich in voor de allerarmsten in ontwikkelingslanden. Samen met lokale partnerorganisaties bouwen zij samen huizen voor de lokale bevolking. Daarmee bieden zij deze mensen niet alleen een dak boven hun hoofd, maar ook een gevoel van eigenwaarde en een kans om zich verder te ontwikkelen, onder andere op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.

Bouwprojecten in ontwikkelingslanden
Elk jaar reizen een aantal groepen vrijwilligers naar de projecten van HomePlan om daar, samen met lokale partnerorganisaties en de toekomstige bewoners, te bouwen aan de woningen en het vertrouwen in de toekomst.

Bezoek de website van Stichting Homeplan voor meer informatie

We helpen u graag verder!

Op zoek naar meer informatie?

Aanvullende informatie nodig over het duurzame ondernemerschap van HC RT? Neem vrijblijvend contact met ons op.

contact