Valley

Diverse bedrijven van HC Groep zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerp en de realisatie van het imposante project Valley te Amsterdam.

Valley

Locatie:
Amsterdam

Valley is ontwikkeld door EDGE Technologies en ontworpen door MVDRV. Vanaf de begane grond tot en met de 7e verdieping zijn kantoren te vinden, is ruimte gecreëerd voor cultuur, winkels en horeca én kan de toegang tot de woontorens worden verkregen. Vanaf de 8e verdieping telt Valley 196 appartementen, variërend in grootte van 55 tot 700 m².

Niet alleen de omvang, maar zeker ook de gevelvorm van Valley is indrukwekkend te noemen. De strakke gevel heeft een verspringend karakter, waarbij raampartijen worden afgewisseld met de natuurstenen terrassen van de appartementen. Op de 4e en 5e verdieping lopen de begroeide terrassen over in een ‘vallei’ die dienst doet als openbaar park, te bereiken via slingerende paden en trappen. Het hart van het complex wordt gevormd door ‘de Grot’ - een doorlopende, gesloten publieke ruimte op de 1e verdieping, opgetrokken in dezelfde natuursteen als het exterieur van de woningen. Een imposant dakraam annex vijver biedt zicht op het bovengelegen woonlandschapen draagt bovendien bij aan de koeling van het gebouw.

Bijdrage HC RT | HC Groep

HC Groep bedrijven HC RT, Barcol-Air, HC KP, Inatherm en HC PS zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerp en de realisatie van Valley. Zowel bij de kantoren, appartementen, winkels als de parkeergarage.

HC RT heeft de regeltechniek geleverd en geïnstalleerd alsmede de Smart Building infrastructuur en technologie voor de kantoren en centrale installaties.

Barcol-Air en Inatherm hebben het CERA ventilatiesysteem geleverd voor de appartementen en de luchtverdeelapparatuur voor de winkels, HC KP heeft de klimaatplafonds geleverd en geïnstalleerd voor de kantoren. HC PS heeft de ventilatiesystemen geleverd en geïnstalleerd voor de parkeergarage.

Over Projecten in de Pers

Regelmatig verschijnen binnen het vakgebied van klimaattechniek publicaties (zowel online als offline), die te maken hebben met projecten waaraan HC Groep heeft bijgedragen. In de serie genaamd Projecten in de Pers, gaan we aan de hand van recente publicaties nader in op geleverde technieken en oplossingen. Voor dit nieuwbericht verwijzen we graag naar de publicatie op Architectenweb.nl over de oplevering van de Valley.

Meer projecten

Album EDGE Olympic | Amsterdam

Edge Olympic | Amsterdam

Voor het 1e project ter wereld dat onderscheiden is met een WELL V2 Platinum certificering, heeft HC RT een breed pak...

projectblw02scp

Project BLW02 Somerset Capital Partners | Bleiswijk

Voor dit nieuwe distributiecentrum levert HC RT de totale regeltech...

We helpen u graag verder!

Op zoek naar meer informatie?

Wilt u meer weten over onze regeltechnische of Smart Building oplossingen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

contact