Project BLW02 Somerset Capital Partners | Bleiswijk

Voor dit nieuwe distributiecentrum levert HC RT de totale regeltechnische installatie geschikt voor BREEAM certificering.

Project BLW02 Somerset Capital Partners | Bleiswijk

Opdrachtgever:
ZNI
E-installateur:
Bras Elektro
Aannemer:
ASK Romein
Investeerder:
Somerset Capital Partners

5-sterren BREEAM certificering voor innovatief distributiecentrum

In Bleiswijk wordt hard gewerkt aan de realisatie van een nieuw distributiecentrum dat dienst zal doen als derde, logistieke hub van een grote Nederlandse supermarktketen. Vanuit het distributiecentrum zullen online bestelde boodschappen worden verwerkt en uitgeleverd.

Het distributiecentrum krijgt een omvang van ca. 50.000 m² en haakt in op de toenemende vraag naar het thuisbezorgen van boodschappen. Het project wordt gebouwd volgens de BREEAM kwalificatie Outstanding, oftewel het hoogst haalbare 5 sterren BREEAM-duurzaamheidscertificaat. Naar verwachting zal het distributiecentrum begin 2021 operationeel zijn.

Betrokken partnerschap

In opdracht van ZNI (Zuid-Nederlands Installatiebedrijf) gaat HC RT de totale regeltechnische installatie voor het distributiecentrum leveren. Het is alweer het 3e distributiecentrum dat in samenwerking met ZNI wordt gerealiseerd.

Fred Reniers van ZNI ‘De voornaamste reden om voor dit project weer samen te werken met HC RT ligt in het feit dat het geselecteerde regeltechnische systeem hardware-matig goed communiceert met systemen van derden. Binnen grootschalige BREEAM-projecten is namelijk sprake van diverse energiemonitoringssystemen en de installatie van HC RT zorgt voor een veilig werkend systeem dat prima communiceert met deze zogenaamde dashboardsystemen.

Dankzij de prettige samenwerking in het voortraject van het project komt in onderlinge samenspraak een gedegen installatie-advies tot stand, dat de basis vormt voor het uiteindelijke, regeltechnische ontwerp. HC RT verzorgt daarnaast in de uitvoeringsfase de afstemming met de overige  installatie-partijen, hetgeen zinvol bijdraagt aan een duidelijk, goed communicerend geheel’.

Leveromvang

HC RT zal voor dit project de volgende zaken gaan verzorgen:

  • Het leveren en installeren van een regeltechnische totaalinstallatie geschikt voor BREEAM certificering, waarbij sprake is van ontzorging op het gebied van systeemintegratie met derden.
  • Het afstemmen van de benodigde softwarematige koppelingen op basis van diverse protocollen (zijnde Modbus, Modbus IP, BACnet, BACnet IP en Mbus).
  • Het leveren en installeren van alle regelkasten en naregelingen, inclusief bekabeling.
  • Het toepassen van het Ecostruxure platform van Schneider Electric (versie 3.2) inclusief het verzorgen van een gebruiksvriendelijke visualisatie van het GebouwBeheerSysteem.

 

Bronvermelding afbeelding: Somerset Capital Partners

Meer projecten

Album EDGE Olympic | Amsterdam

Edge Olympic | Amsterdam

Voor het 1e project ter wereld dat onderscheiden is met een WELL V2 Platinum certificering, heeft HC RT een breed pak...

Spark | Amsterdam

Project SPARK is het eerste Smart Building gebouw dat HC RT heeft o...

We helpen u graag verder!

Op zoek naar meer informatie?

Wilt u meer weten over onze regeltechnische of Smart Building oplossingen? Neem vrijblijvend contact met ons op!