The EDGE | Amsterdam

Bij oplevering was dit het meest duurzame gebouw ter wereld met een BREEAM score van maar liefst 98,4%.

The EDGE | Amsterdam

Projecttype:
Nieuwbouw
Projectpartner:
OVG Real Estate
Projectpartner:
Deerns
Projectpartner:
G&S Bouw
Projectpartner:
Homij Bosman combinatie

Projectintroductie

Aan de snelweg A10-Zuid in Amsterdam heeft OVG het prestigieuze nieuwe hoofdkantoor voor Deloitte & AKD ontwikkeld. Het pand bestaat in totaal uit 14 bouwlagen voor de kantoren met een oppervlakte van 40.000 m² en 2 ondergrondse parkeerlagen met een oppervlakte van 12.000 m² . Het gebouw heeft een U-vorm met een volledig ingesloten atrium aan de snelwegzijde en is dusdanig ontworpen dat er maximaal gebruik van daglicht kan worden gemaakt. Naast het dak zijn zowel de West-, Zuid en Oostgevel voorzien van zonnepanelen. Het pand is ontworpen door PLP / Architecture – Oever Zaaijer architecten, gebouwd door G&S bouw, de installaties zijn geadviseerd door Deerns en geïnstalleerd door de Homij Bosman Combinatie. Vanaf de eerste dag waren de ambities op het gebied van duurzaamheid van zowel Deloitte als OVG zeer hoog. Er zijn dan ook een ongekend aantal nieuwe technieken in het pand aangebracht, met als meest in het oog springend het Light over Ethernet (LoE) LED verlichting systeem van Philips. Bij dit volledig nieuwe systeem worden alle verlichtingsarmaturen voorzien van voeding en sturing via ethernet.

Volledig GBS geleverd door HC RT

HC RT heeft de volledige gebouwautomatisering geleverd, geïnstalleerd en geïntegreerd, zowel voor alle primaire installaties als de naregelingen. The Edge is uitgevoerd met een klimaatplafondsysteem van HC KP met luchtverdeelapparatuur (VAV- & CAV-units, meet- en regelstations, roosters, etc.) van Barcol-Air. HC RT regelt de klimaatplafonds en verse lucht toevoer per 1,8 meter stramien. Per regelzone wordt de ruimtetemperatuur gemeten, de aanwezigheid vastgesteld, de waterhoeveelheid gemeten en geregeld, de luchthoeveelheid gemeten en geregeld en het verlichtingsniveau gemeten en geregeld; dit alles op basis van aanwezigheid.

Complete systeemintegratie

HC RT heeft het nieuwe connected lighting systeem van Philips volledig in de gebouwautomatisering geïntegreerd. Hierdoor kunnen de gebruikers van The Edge het klimaat en de verlichting bedienen met een App op hun eigen Smartphone. Het GebouwBeheerSysteem van HC RT functioneert als backbone voor alle technische installaties in het gebouw en heeft de integratie hiervan verzorgt, waaronder o.a. de energieopwekking in de WKOinstallatie en de zonnepanelen op gevels en dak, het verlichtingssysteem, alle audiovisuele systemen, de centrale informatiesystemen, grijs watervoorzieningen en meer. Het parkeergarageventilatiesysteem is geleverd door divisie HC PS. Uitaard is dit systeem ook gekoppeld aan het GBS. 

Datamonitoring & -management

Door de volledige integratie van alle systemen wordt veel data gegenereerd, deze wordt verzameld en bewerkt in het GBS en vervolgens aan iedere gebruiker specifiek aangeboden op centrale informatiedisplays in het atrium, op verdiepings- of afdelingsinformatieschermen en dashboards alsook op diverse mobiele en sociale media applicaties. Het betreft o.a. informatie over energieopwekking en gebruik (t.o.v. de baseline), gebouwprestatie, ruimtegebruik, etc. Al deze maatregelen hebben ertoe geleid dat kantoorgebouw The Edge het meest duurzame gebouw in de wereld is met een BREEAM 5 sterren Outstanding certificering (score van 98,4%).

Leveromvang HC Groep

  • HC RT: Smart Building Management System
  • HC KP: 30.000 m² klimaatplafond
  • HC PS: parkeergarageventilatie systeem (9.750 m² parkeergarage)
  • Barcol-Air: 1.000 VAV-units v.v. DDC regelapparatuur & 2.000 roosters

Meer projecten

kantoorgebouwhelixutrechtleidscherijn

Kantoorgebouw Helix

Het nieuwe kantoorgebouw Helix, een ontwikkeling van gebiedsontwikkelaar AM, wordt gesitueerd in Utrecht pal aan de ...

langerhuize

KPMG Langerhuize | Amstelveen

Voor dit fraaie project heeft HC RT de volledige gebouwautomatiseri...

We helpen u graag verder!

Op zoek naar meer informatie?

Wilt u meer weten over onze regeltechnische of Smart Building oplossingen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

contact