KPMG Langerhuize | Amstelveen

Voor dit fraaie project heeft HC RT de volledige gebouwautomatisering geleverd en geïnstalleerd inclusief applicatiespecifieke naregelingen.

KPMG Langerhuize | Amstelveen

Projectintroductie

Langs de A9 in Amstelveen staat het spectaculaire hoofdkantoor van accountantsbureau KPMG. Het langgerekte gebouw ligt parallel aan de snelweg en heeft verdeeld over 11 bouwlagen een oppervlakte van 62.000 m².

Het ontwerpteam bestaande uit de gebruiker/ontwikkelaar KPMG, architect Marcel van der Schalk, ontwikkelaar Meijon Vastgoed, bouwkundige aannemer Wessels Zeist, constructeur Pieters Bouwtechniek, brandtechnisch en bouwfysisch adviseur Peutz en installatieadviseur Hiensch Engineering hadden als doelstelling het optimale eindresultaat te behalen in comfort, beleving, esthetica en duurzaamheid.

De belangrijkste kernwaarden van de technische installaties hierin waren een hoog comfort, maximale flexibiliteit, een extreem laag gebruik van primaire energie en innovatieve technieken.

Leveromvang

HC RT heeft de volledige gebouwautomatisering geleverd en geïnstalleerd inclusief applicatiespecifieke naregelingen voor 1.800 VAV-inductie-units en meet- en regelstations en integratie met o.a. alle verlichting in het gebouw en de WKO installatie met warmtepompen.

Er is gekozen voor de gebruikersbediening op vertrekniveau door middel van de eigen gebruikers PC via een standaard internet browser. De gebruiker krijgt hierbij alle informatie over zijn klimaat- en verlichtingsniveau en kan ook alle benodigde individuele verstellingen doen in zowel temperatuur alsook lichtniveau. Belangrijk voordeel hierbij is dat er geen schakelaars of thermostaten meer opgenomen hoeven te worden in de binnenwanden, waardoor de flexibiliteit in indelingen optimaal is.

Meer projecten

valley header4

Valley

Diverse bedrijven van HC Groep zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerp en de realisatie van het imposante project...

atrium hcgr01

Atrium | Amsterdam

Al sinds de jaren '80 is HC RT betrokken bij het multi-tennant gebo...

We helpen u graag verder!

Op zoek naar meer informatie?

Wilt u meer weten over onze regeltechnische of Smart Building oplossingen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

contact