Kantoorgebouw Helix

Het nieuwe kantoorgebouw Helix, een ontwikkeling van gebiedsontwikkelaar AM, wordt gesitueerd in Utrecht pal aan de A2 en zal onderdeel uitmaken van het indrukwekkende centrumgebied van Leidsche Rijn.

Kantoorgebouw Helix

Locatie:
Utrecht Leidsche Rijn

Niet alleen is Helix een duurzaam project, het is ook een locatie waar beweging, ontmoeting en verbinding centraal staan. Het gebouw is ontworpen door Paul de Ruiter Architects en heeft als kenmerkende eigenschappen een verhoogde plint, centraal atrium en separate patio, die zal dienen als beschutte buitenruimte. Centraal punt in het gebouw is de spiraalvormige trap die moet zorgen voor een verbindend element tussen de gebruikers van de verschillende bedrijven die in het pand zullen worden gehuisvest. 

Als zogenaamd multi-tenant kantoorgebouw beschikt Helix over circa 10.000 m² aan verhuurbare vloeroppervlakte. Het gebouw bestaat uit vier kantoorlagen; onder het gebouw is voorzien in twee parkeerlagen met ruimte voor circa 150 parkeerplaatsen. Dankzij de duurzame projectbenadering is Helix aangemeld voor het certificaat “WELL Core Zilver”. Daarnaast heeft het project een GPR duurzaamheidsscore behaald van 8,0.

Leveringsomvang HC RT
In opdracht van BAM Bouw en Techniek – Projecten, worden VAV-inductie units voorzien van MNB-V2 naregelingen gecombineerd met Danfoss regelafsluiters. Ten behoeve van de aansturing van zowel de naregelingen als de primaire installatie levert HC RT een zestal AS-P regelaars. Project Helix wordt verder voorzien van twee regelkasten welke worden geplaatst in de luchtbehandelingskasten op het dak. De regelkasten worden uitgevoerd met Ecostruxure onderstations en I/O modulen van Schneider Electric ten behoeve van het GebouwBeheerSysteem (GBS). Het GBS zelf wordt geplaatst in een beveiligde Cloud omgeving. HC RT verzorgt de volledige inbedrijfstelling alsook de enginering van het GBS. BAM Bouw en Techniek doet zelf de bekabeling van alles.

Leveringsomvang Barcol-Air
Naast HC RT is ook Barcol-Air nauw betrokken bij de realisatie van project Helix. Barcol-Air gaat voor dit fraaie gebouw de complete VAV-inductie installatie leveren. Een systeem dat als uitgangspunt een vraaggestuurde luchthoeveelheidsregeling heeft en daarmee uitermate goed scoort op het gebied van energiegebruik. Door de unieke inductiewerking van de units kan het temperatuurverschil worden vergroot, waardoor kleinere luchtkanalen en luchtbehandelingskasten kunnen worden toegepast. Met dit beproefde concept draagt Barcol-Air positief bij aan het duurzame karakter van project Helix.

Naar verwachting zal de oplevering van kantoorgebouw Helix in het tweede kwartaal van 2021 gaan plaatsvinden.

Opdrachtgever: BAM Bouw en Techniek
Adviseur: ILEX Installatiemanagement BV

Foto: © Paul de Ruiter Architects

Meer projecten

atrium hcgr01

Atrium | Amsterdam

Al sinds de jaren '80 is HC RT betrokken bij het multi-tennant gebouw Atrium gelegen aan de Zuidas in Amsterdam. Rece...

Album EDGE Olympic | Amsterdam

Edge Olympic | Amsterdam

Voor het 1e project ter wereld dat onderscheiden is met een WELL V2...

We helpen u graag verder!

Op zoek naar meer informatie?

Wilt u meer weten over onze regeltechnische of Smart Building oplossingen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

contact